Bønder som driver økologisk tror ikke på snarveier. De bruker ikke kunstgjødsel, kjemiske sprøytemidler eller andre uhumskheter. Økologisk dyrking gir lavere avling, og er ofte mer arbeidskrevende enn vanlig konvensjonell landbruk. Økologisk dyrking krever også mer plass, for å unngå angrep fra skadedyr. Og husdyra vil normalt produsere mindre i form av egg, melk og kjøtt. Da er det lettere å forstå hvorfor økologiske mat ofte koster litt mer.
Godt Brød er ikke bare økologisk. Hvert bakeverksted er mer eller mindre selvforsynt og baker for det meste alt selv. Det krever mer av bakerne, det krever flere flinke bakere, større lokaler og mer utstyr, som igjen krever mer vedlikehold.
Men er det verdt det? Ja, vi synes det. For gevinsten er bedre smak, sunnere mat og drikke, større mangfold, alltid fersk bakverk, fornøyde gjester, renere natur, bedre miljø, god samvittighet og ikke minst: følelsen av å holde på med noe som gir mening. Kall oss gjerne idealister, men uten idealister hadde verden vært et fattigere sted.
Kunne du tenke deg nyhetsbrev fra oss, sånn omtrent et hvert fjortende dag?
Legg igjen eposten din her.