Gode brød og boller vokser ikke på trær. Økologisk mel av fineste sort må til. På Godt Brød baker vi mel malt av korn som er stelt pent med. Som har brukt god tid på å vokse seg struttende næringsrikt og velsmakende. I pakt med naturen.
Kornet blir sådd om våren. Rundt april, når jorden har en temperatur på omkring syv grader. Av en gjeng rasende kjekke kornbønder som ikke tror på snarveier. Som sverger til mekaniske hjelpemidler i kampen mot ugresset. Og som ikke lar seg friste av lumske sprøytemidler.
Når vi kommer ut i juni har naturen jobbet godt. Regn og sol har gitt jorden næring som kornet suger til seg av hjertens lyst. Så, en gang utpå sommeren når kornet er modent, og du ligger på ei solseng et sted i Syden, humper kornbøndene våre over åkeren på skurtreskerne sine. –Kornet må i hus før høsten kommer, sommerferie kan vi ta når frosten ligger hvit over åkeren.
Når verdens flotteste råvare endelig kommer til møllen, blir de ypperste kornene plukket ut, rensket og malt til mel. Enten på steinmølle eller på såkalt valsemølle. Og om du ikke visste det fra før, blir den innerste delen av kornet til siktet mel, og de ytre delene til sammalt.
Og fikk du nå et voldsomt sug etter å bake noe fantastisk godt selv, kan du få kjøpe økologisk mel av oss. Av fineste sort, naturligvis.
Melet vårt.