Søndag 5. juni er det skillingsbollens dag. Det er på sin plass at en slik vidunderlig bolle har sin egen dag, synes vi. Førsteklasses skillingsboller er nemlig digg. Skillingsbollen er gammel, og kanskje det mest bergenske av alle bergenske bakverk. Det var Hanseatene som først brakte denne nydelige bollen til Bergen og Norge, antakelig en gang på 1300-tallet. Kanel er et krydder som kommer fra Østen, og ideen med å kombinere kanel, sukker og hvetemel stammer mest sannsynlig fra kontinentet. En skillingsbolle kostet opprinnelig én skilling stykket, der av navnet.
Våre økologiske skillingsboller skiller seg fra andre skillingsboller, kanelboller eller kanelsnurr, om du vil. Vi baker nemlig skillingsbollene våre uten smør og melk. Vi bruker rapsolje og havregrøt i stedet. Resultatet er sunnere boller og nydelig smak. Så nydelig at Bjørnar Gundersen, driftsleder hos Godt Brød på Vetrelidsallmenningen i Bergen, gikk helt til topps med skillingsbollene våre i det uoffisielle verdensmesterskapet i skillingsbollebaking, for noen år siden.
Her kan du lese mer om hvilke ingredienser vi bruker i skillingsbollene våre.
Bjørnars beste tips er å sørge for at det blir mange "svinger" når du baker ut deigen, for da får du mer sukker og kanel i bollen.
Velkommen innom for en vidunderlig skillingsbolleopplevelse, eller prøv å bake dem selv. Økologisk mel av fineste sort får du selvsagt hos oss. Ha en fin skillingsbolledag!
PS! Våre økologiske skillingsboller er forresten pop blant veganere, fordi vi ikke bruker ingredienser med animalsk opprinnelse i bollene våre.