Noen kaller den kanelbolle, andre kaller den kanelsnurr, men i Bergen vil den for alltid gå under navnet skillingsbolle. Bergenserne tenker at dette bakverket er deres eget, og det kan godt hende de har rett i det.
Bjørnar Gundersen er drifsleder hos Godt Brød på Fløyen. Han befinner seg midt i skillingsbollens hjemsted, både geografisk og yrkesmessig. Bjørnar har til og med deltatt på et uhøytidelig verdensmesterskap i skillingsbollebaking. Det var for et par år siden. Godt Brød Fløyen konkurrerte mot lokalbakeriet Eikerhaugen Gjestegård på Os. Eikerhaugen brukte smør og melk og alle slags godsaker, og Bjørnar fryktet for resultatet. I Godt Brød lager vi nemlig skillingsbollene uten melk og smør, vi bruker rapsolje og havregrøt i stedet. Men Bjørnars bekymringer viste seg å være grunnløse, for Godt Brød gikk av med seieren og ble med det uoffisiell verdensmester i skillingsbollebaking.
Her kan du lese mer om hvilke ingredienser vi bruker i våre skillingsboller. Og det beste innsidetipset Bjørnar kan gi, er dette: Sørg for at det blir mange "svinger" når du baker ut deigen, for da får du mer kanel og sukker i.
På Skillingsbollens dag 7. juni skal Godt Brød og Bjørnar ha stand på Fløyen der de deler ut gratis boller til barn. Til alle dere som verken er barn eller bor i Bergen: Besøk gjerne våre bakeverksteder for en håndlaget skillingsbolle - eller prøv å bake dem selv ved hjelp av våre ingredienser.
God skillingsbolledag!