Godt Brøds økologiske pepperkaker
Uansett om du har kjøpt ferdig pepperkakedeig hos oss, eller har laget din egen med oppskrift fra bakeboken vår, kommer det her noen siste tips på veien for å få et perfekt resultat.
Vi har to typer pepperkakedeiger på Godt Brød Pepperkaker fra Skåne, som har brun etikett om du kjøper den hos oss, eller har laget deig etter oppskrift i bakeboken vår og Pepperkaker kjevlebar deig som har rød etikett når du kjøper den hos oss.
Pepperkaker fra Skåne
Ta deigen ut av kjøleskapet 30 min før du skal bake. Det er mye smør i deigen, og det blir hardt når det er kaldt.
Dryss litt mel på bordet og gled deg til kjøkkenet fylles med deilig lukt av julekrydder.
Denne deigen er det best å rulle til en pølse og skjære i passe tynne skiver med en skarp kniv.
Det er fordi det er så mye smør i deigen, at den vil klistrer seg veldig til bordet. Og selv om du klarer å kjevle ut og trykke ut figurer, vil disse ese ut og blir ugjenkjennelig etter steking. Men like gode da. Men aller enklest og like godt å rulle til en pølse og skjær i vei.
Legg kakene på et stekebrett med bakepapir og stek i midterste rille i ovnen på 180 grader.

Pepperkaker kjevlebar deig
Vår økologiske kjevlebare deig er en klassisk pepperkakedeig som du kan lage dine favorittfigurer eller kanskje du vil prøve deg på et pepperkakehus?
Ta deigen ut av kjøleskapet 30 min før du skal bake. Det er mye smør i deigen, og det blir hardt når det er kaldt.
Dryss litt mel på bordet og gled deg til kjøkkenet fylles med deilig lukt av julekrydder.
Når deigen har blitt litt temperert kjevler du den ut til ca 5mm tykk. Trykk ut med pepperkakeformer eller bruk fantasien og en skarp kniv og lag dine egne.
Legg kakene på et stekebrett med bakepapir. Stek kakene på midterste rille i ovnen. Bruk over- og undervarme og en temperatur på 180 grader.
Det tar ca 8 min, men følg med det er litt ulikt fra ovn til ovn. Og tykkere kaker trenger lenger tid enn om du har kjevlet en tynn deig.
Når du tar pepperkakene ut av ovnen er det fortsatt mye, men når de blir kalde så blir de stive. La de avkjøle seg på platen, eller legg de over på en rist om du trenger stekebrettet til en ny runde med pepperkaker.
Ønsker du å pynte pepperkakene, vent til de er helt avkjølt. Om ikke vil melisglasueren smelte utover.