Ferske tall fra Landbrukskontoret forteller at salget av økologisk mat i Norge økte med nesten 30 % i fjor. Glad mat gir glade mennesker. Det er likevel ett skår i gleden.
Samtidig som nordmenns etterspørsel etter økologisk mat aldri har økt raskere, synker den økologiske produksjonen i Norge. Den hurtigøkende etterspørselen etter økologisk mat må derfor for en stor del mettes av import.
Det henger ikke på greip, synes vi. I Godt Brød er vi veldig enig med daglig leder i Oikos, Regine Andersen, om at det må tas omfattende grep nå hvis vi skal sikre norske økovarer i fremtiden.
I Godt Brød oppmuntrer vi potensielle leverandører til å legge om til økologisk drift. Blant annet samarbeider vi med Balholm om Rekruttfruktprosjektet. Prosjektet har støttet bønder i Sogndal som har lagt om til økologisk frukt- og bærproduksjon. Våren 2012 ble den første juicen godkjent som økologisk.
Vi skal fortsatt gjøre vårt for at flere norske bønder legger om til økologisk drift, men vi mener også at staten bør kjenne sin besøkelsestid og belønne bønder som ønsker å drive økologisk. Kanskje noe lignende det som ble gjort med elbilen?
PS! I 2010 var det 3347 registrerte elbiler i Norge, per september 2015 er det 66523.
Deilig økologisk mat i dag? Bestill her!