Solberg & Hansen leverer kaffe til Godt Brød. I sommer hadde vi en stor espressosmaking sammen, hvor målet var å velge den beste espressoprofilen til våre bakeverksteder. Vi kommer til å bytte espresso minst to ganger i året framover, og det av flere grunner. Nye smaker er spennende for våre gjester. Kaffe er ferskvare, og vi vil at våre gjester skal nyte den aller ferskeste. Siden kaffeinnhøstingen ikke finner sted på samme tidspunkt over hele verden, velger vi også kaffe fra ulike geografiske områder.
All kaffe smaker ulikt og en av de viktigste smaksfaktorene er hvor kaffen er dyrket. Det meste av året har vi servert Tade espresso fra Etiopia. Den er mild og har en nesten fruktig karakter og mye syre. Den passer fint om sommeren. Nå går vi over til en rik og fyldig espresso med lang ettersmak. Den er fra Brasil og heter Fazenda Camocim. Den smaker som kremet kakao og har en søt, dvelende ettersmak. Den er både økologisk og biodynamisk og Solberg & Hansen brenner en eksklusiv variant bare for Godt Brøds gjester :)