På Godt Brød baker vi med økologisk mel fra Berte Qvarn på den svenske vestkysten. Mel av beste kvalitet. Det har vi gjort i mange år. Vi merker det på deigen, på baksten og på smilet til gjestene våre. Familien på Berte Qvarn har foredlet korn til mel i harmoni med naturen siden 1569. Kjærlighet for tradisjon og miljø har gjort den svenske familiebedriften til det den er i dag - en av Nordens aller beste møller. Nå kan du også bake med det vi mener er verdens beste økologisk mel. Det er vel ikke rettferdig at svenskene skal ha Berte Qvarn helt for seg selv?
Vi har siktet hvete og sammalt rug. Begge to i pakker på 1 kilo.
Møt en av kornbøndene som leverer korn til Berte Qvarn.
Carl Jonson (1950)
Carl gikk over til økologisk drift på åttitallet da det begynte bli populært med økologisk melk i Sverige. Siden den gang har han ikke sett seg tilbake.
Når vi spør ham om han har noen økologiske visdomsord sier han på god svensk:
" En ekobonde får alltid bra betalt för det han gör rätt, och alltid betala dyrt för det han gör fel! "

Carl undersøker hvordan kornet vokser. Denne rugen kommer høstes i september og være i en av våre melposer en gang ut i oktober.

Slik ser det ut på Berte Qvarn når melet vårt pakkes.
Hvor i Sverige ligger Berte Qvarn?