Det tradisjonelle, norske julebrødet med dadler, rosiner og fiken. Alltid godt med smør og brunost. Men forsøk med en kraftig paté.
Vil du prøve å bake det selv?
Dette trenger du til 2 brød:
Bolle hev:
20 g havregryn
1 dl vann
550 g siktet hvetemel
110 g sukker
4 ss rapsolje
2,5 dl vann
30 g gjær
3 g salt
6 g kardemomme
150g rosiner
50 g dadler
50 g fiken
1. Lag bollehev. Kok opp vann. Ha i havregryn. La svelle og avkjøl
2. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene med unntak av den tørkede frukten (rosiner, dadler og fiken). Elt i maskin i 15 minutter eller 20-25 minutter for hånd. Tilsett den tørkede frukten og elt i 5 minutter til. Dekk til deigen, og la hvile en times tid.
3. Del i to like emner på ca 650 g. Formbrødene som kuler og la dem hvile i 10 minutter. La brødene heve under kjøkkenhåndkle / linduk til dobbel størrelse. Det tar ca 1-2 timer i romtemperatur. Snitt så brødene forsiktig før steking med en skarp kniv
4. stek på 200 grader i 20-25 minutter.