Iskaffe. Den geniale, leskende oppkvikkeren som smaker så fantastisk godt på varme dager. Selv om vi bare snakker mai er det ingen som arresterer deg hvis du bestiller en vidunderlig opplagt iskaffe.
”Iskaffe lages av espressobønner og tilberedes vanligvis sterkere enn normalt”, sier Benedikte Aronsen. ”Vi lager iskaffe i høye glass eller gjennomsiktige ta-med begre. Glasset fylles med isbiter og iskald økologisk lettmelk. Deretter heller vi en enkel eller en dobbel espressoshot – kommer an hva gjesten ønsker, over melken og isbitene. Iskaffen toppes med litt steamet melkeskum. Det er kjempegodt”, forteller Benedikte engasjert.
Du kan også enkelt lage iskaffe selv. En populær måte er å blande espresso med melk, isbiter og sukker. Siden sukker ikke er særlig lettoppløselig i kald veske, starter du med å røre ut sukkeret i varm kaffe. Bland deretter alt godt i en cocktailshaker og hell over i glass med isbiter. Enkelt og godt.
En skikkelig god iskaffe behøver egentlig ikke sukker. Men ønsker du mer sødme går det kjapt å lage sin egen sirup du kan ha stående. Kok opp én del vann og én del sukker. Kok til sukkeret er oppløst og avkjøl. Hell sirupen på en flaske og plasser den i kjøleskapet.
Skal vi tro yr.no er det er iskaffetid over store deler av landet allerede til helgen. Blir ikke feil, det!
