Klar ferdig BAK
Høsten er perfekt for å bake. Hva er vel som duften av nybakte boller som fyller hele kjøkkenet? Her har du oppskriften vår på verdens beste boller. Du trenger hverken å ha smør eller melk i hus for å bake disse. Dette er melkefrie og veganske boller på 1-2-3!
HVETEBOLLER
Gir ca. 20 boller
Bollehev:
· 20 g havregryn
· 1 dl vann
· 200 g sukker
· 1 dl rapsolje
· 4 ½ dl vann
· 50 g fersk gjær
· 5 g salt
· 10 g kardemomme
· 1 kg siktet hvetemel
Hveteboller 1-2-3:
1. Lag bollehev.
Kok opp vannet og hell over havregrynene. La det kjøle seg ned.
2. Bland sammen bollehev og resten av ingrediensene.
Elt i maskin ca. 15 minutter, eller for hånd i ca. 20-25 minutter.
Dekk til, og la deigen hvile i en time.
Del deigen i 20 like emner og trill ut til boller.
Legg bollene på et stekebrett med bakepapir. Hev under kjøkkenhåndkle/linduk til dobbel størrelse (ca. 1-2 timer i romtemperatur).
For gylne boller, pensle med vispet egg før steking (ikke gjør det hvis de skal være veganske).
3. Stek på 220 grader på over/under varme i 8 -10 minutter.
Rosinboller?
Hvis du vil lage rosinboller, bløtlegg 350 gram rosiner i vann i 15 min.
Hell av vannet og tilsett rosinene i deigen på slutten av eltingen.
Denne oppskriften på hveteboller er utgangspunktet for mange av de andre gode
bollene våre. I stedet for melk og smør bruker vi rapsolje og havregrøt, og det blir faktisk verdens beste boller.