Baking av gresskar:
Forvarm ovnen til 200 grader. Skjær av skallet og fjern det svampaktige vevet. Del gresskaret opp i biter, bak til det er mørt. Det er mørt når du kan stikke en kniv ned i biten og biten ikke sitter fast. Husk at jo større biter, jo lenger baketid.
Frøene plukkes ut fra gresskaret, skylles for rester og tørkes lett.
Avkjøl gresskaret til romtemperatur før du har det i deigen. Hvis ikke kan du «drepe» gjæren.
350 g bakt gresskar (avkjølt til romtemperatur)
80 g rapsolje
750 g hvetemel
160 g sukker
30 g gjær
150 g vann (spe eventuelt med litt ekstra, kommer an på vanninnholdet i det bakte gresskaret)
7 g salt
Elt deigen ca. 10 minutter, la deigen hvile 1 time. Kjevle ut på samme måte som når du skal lage skillingsboller.
Mandelfyll:
190 g hakkede mandler
115 g melis
80 g smør
35 g mel
Bland mandel, melis og smør til en luftig masse og sikt inn hvetemel til slutt.
Gresskarboller med gresskarfrø
Bruk smør/olje og en blanding av sukker/ litt gresskarkjerner. Rull om du vil lage skillingsboller eller brett på midten om du vil lage knuter.
Hev til dobbel størrelse og pensle med egg og dryss med gresskarkjerner.
Stek midt i ovnen på 250 grader i ca. 8 min.
.ashx?h=333&&w=250&la=nb-NO)
Gresskarboller med mandelfyll
En superdigg bolle med masse godt. Fordel mandelmassen og gresskarkjerner og rull om man ønsker å lage skillingsboller eller brett på midten om man vil lage knuter.
Hev til dobbel størrelse og pensel med egg og dryss med gresskarkjerner
Stek midt i ovnen på 250 grader i ca. 8 min.