KLASSIKEREN
GRAHAMSBRØD
01 Bløtlegg den klemte hveten i vann fra springen. La stå i minimum
30 minutter. Lag kokt kli. Kok opp vannet. Tilsett hveteklien og rør rundt.
Avkjøl.
02 Bland sammen bløtlagt klemt hvete, kokt kli og resten av
ingrediensene. Elt i maskin i 15 minutter eller 20-25 minutter
for hånd. Dekk til, og la deigen hvile i en time.
03 Del i to like emner på ca. 850 g hver (avhengig av hvor store
brødformene dine er). Form emnene som kuler, la dem hvile
i 10 minutter.
04 Bak ut brødene og ha i former smurt med rapsolje.
Snitt brødene på toppen med en skarp kniv før etterheving.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle eller en linduk og la heve i
romtemperatur til dobbel størrelse, ca. 1-2 timer.
Stek på 230 grader i 50-60 minutter
Gir 2 brød
Bløtlagt klemt hvete:
· 3 dl vann
· 120 g klemt hvete
Kokt kli:
· 100 g hvetekli / kruskakli
· 4 ½ dl vann
· 750 g siktet hvetemel
· 15 g gjær
· 10 g salt
· 2 ½ dl vann
GROVHET 56%