Endelig! Sommer og ferietid. Oseaner av tid til deg selv og familien. Og til baking. Ja, for sommeren er faktisk årstiden der du kan trylle frem de deiligste bakverk, uten stress. Du har ferie og det er gøy å bake.
Her er noen tips for sommeren:
Hjemmebakt brød til frokost
Stå litt tidlig opp. Lag deg en god kopp kaffe og overrask familien med rykende ferskt, hjemmelaget brød til frokost. Nam!
Smaken av sommer
Om sommeren er Norge et eldorado av kortreiste, friske råvarer: jordbær, bringebær, moreller, tomater, agurker, salater, reddiker, gulrot, nypoteter, salater i lange baner. Grønnsaker, urter, frukt og bær som smaker fantastisk. Presenter det norske spiskammeret for familien til frokost, lunsj, middag og kvelds.
Prikken over burgeren!
Bak dine egne økologiske hamburgerbrød. Saftige, luftige og litt søte – prikken over burgeren. Smaker fantastisk sammen med ordentlig, saftige kjøttfulle burgere. Gjerne hjemmelaget de også. Bruk hvetebolleoppskriften i bakeboka vår på side 138, og dropp rosiner og kardemomme og reduser sukker. Enkelt og godt.
Fabelaktig til rekene
Hjemmebakt Fransk økologisk loff. Perfekt til rekene. Oppskriften finner du i Bakeboken vår. Deigen kan du også bruke til å lage fine franske baguetter.
Scones til lunsj
Ny ferien med god mat og drikke. Hjemmebakte scones til lunsj, for eksempel, er en sikker vinner. Gjerne med litt jordbærsyltetøy eller appelsinmarmelade til.
Oppskrift til fine scones og nøttescones finner du i bakeboka.
Bollesommer
Å bake boller i sommerferiene er kjekt for både store og små. Boller kan jo fylles med nesten hva som helst: mandel og vaniljekrem, vaniljekrem og blåbærsyltetøy. Eksperimenter med smaker dere liker og lag gjerne flere forskjellige. Både gøy og kjempegodt. Tips om fylte boller finner du på side 164 i bakeboka.
Bakeboken får du her eller i nærmeste bakeverksted. God sommer!