Det var stort engasjement og overveldende flertall for dette coveret da vi spurte våre BakeKompiser og våre Facebook- og Instagramfølgere om råd. Så da blir det sånn, Godt Brøds aller første bakebok, full av oppskrifter og tips om hvordan du kan lage våre beste økologiske bakevarer.
Til sammen kan våre femti bakere uendelig mye om mel, baking, brød og boller. Derfor har de i mange år svart på spørsmål fra gjester på våre hjemmesider. Gjestene har spurt om surdeig, sunnhet og om hvordan man hever brød over natten. Vi har vært glade for å kunne dele det de vet om det eldgamle håndverket.
Vi har også fått spørsmål opp oppskriftene våre. Hittil har vi holdt dem for seg selv. Men nå deler vi våre beste oppskrifter med nye og gamle gjester. I Godt Brød-boka viser vi hvordan du lager 40 brød, rundstykker og boller: Det svært populære Grovt surdeigsbrød med spelt. Klassikerne Solsikkebrød, Müslibrød og Pizzabolle. For ikke å snakke om smakfulle skillingsboller, mandelboller og nøttescones. Siden boka kommer ut før jul får du også hjelp til juelforberedelsene med lussekatter, julebrød og pepperkaker. I tillegg gir vi deg mange baketips, blant annet om surdeigsbaking, kanelbolleknyting og baguetterulling.
Hjemme, som i bakeriet, handler det om å bruke god tid, riktig teknikk og gode råvarer. Det handler om å bruke fordeig med økologisk rug, om å skålde grove korn på forhånd, å forsøke å fange mest mulig væske i deigen.
For oss handler det også om å bruke utelukkende økologiske råvarer.
Fordi de gir den beste smaken og den beste samvittigheten.
Boka kommer fra trykkeriet i siste halvdel av oktober. Da kan den kjøpes i alle bokhandlere i landet og i alle våre bakeverksteder. Men allerede nå kan den forhåndsbestilles på nettet.