Kunde:
Hei!
Jeg bruker å bake brød av 3/4kg grov sammalt mel, litt fint sammalt, litt havregryn og linfrø. Noen ganger grovt rugm. Hever 1 t før utbaking og 30-45 min e. Hvilken tp og steketid anbefaler du? Steker i langpanne
Bakeren:
Hei.
Det første budet når du steker brød er at ovnen må være varm, dette er spesielt viktig i det du setter inn brødene.
Dette for at:
1 - Temperaturen faller fort når du åpner opp ovnen
2 - Om du ønsker en litt sprø skorpe, trenger du høy varme.
Her må temperaturen minst være 250 grader.
Stek brød på 225-230 til de er ferdige (tipper ca 40-45 min)
Bank på undersiden av brødene når du tror de er ferdige. Her skal det komme en hul lyd.
Hvis du har muligheten til å måle kjernetemperaturen i brødene, skal denne være minst 97 grader.