Kunde:
Kjøper speltmelsbrødet,fra Mester bakeren. Lurer på hvorfor vekten er liten, fordi når jeg baker selv av råvarer kjøpt på helsekost butikk,veier betydligere mere. Synes den Køpte varianten er lettere å fordøye...Må mitt bakte brød( bruker 5 gr. gjær på to brød)være så tett
Bakeren:
Hei! Hvorfor Mesterbakeren sitt speltbrød er som det er får du nesten spørre dem om - men bakeriene velger selv fritt hvor mye et brød skal veie i Norge - og industribakerne velger da ofte høyt volum og lav vekt fordi dette gir øket betalingsvillighet (store brød selger bedre enn smp... som et prinsipp) og så blir det billigere for dem - det går mindre mel.. og da blir det bedre butikk for Mesterbakeren. Du kan også få luftigere brød - men må da vurdere liggetider, gjærmengder og deigtemperatur. Med litt løsere deig enn oppskriften sier (litt mer vann) og god temperatur får du et luftigere brød. Det er også viktig hvor mye grovt mel som er i din deig ift Mesterbakerens resept.