Kunde:
Hei. Hvordan oppbevarer man brød best?
Bakeren:
Hei! Litt avhengig av luftfuktigheten i huset ditt (tre, mur eller betong) er det fornuftig å oppbevare brød i keramikk krukke, brødboks i blikk eller tre eller klede. Keramikk og blikkboks er det beste om du har tørr luft i huset ditt (betong/mur) og treboks/klede funker bra i trehus eller hus med god luftfuktighet. Den kjemiske aldringen (det som gjør at det smaker gammelt av brødet) går raskest ved 0-4 grader,- så kjøleskap er ikke anbefalt. Kledet som er egnet til oppbevaring av brød bør være tettvevet tykk lin eller bomull. På tørre sommerdager kan kledet også fuktes litt (Latin-Amerika-varianten). Husk å vaske alt som du oppbevarer brød i med kalt eddikkvann - om det skulle skje at du får mugg på brød eller oppbevaringsremediet. I Norge har vi også tradisjon for å oppbevare brød i never-bokser/tiner el.l. (enten flettet never - eller tette neverbokser.) Selv har jeg en slik hjemme på kjøkkenbenken - og er svært godt fornøyd.