Kunde:
Baker brød med 30% grov bygg, 30% grov rug og 40% fint mel. Har hatt mye problemer med at brøda løsner litt under skorpa på toppen. De går helt i oppløsning når jeg skjærer opp. Har prøvd meg fram med ulik hevetid og innblanding av olje og poteter uten at resultatet endret seg. Så prøvde jeg å kna brødene veldig harde før jeg la i formene. Da ble de både luftige, faste og fine. Regner med at det er byggens mangelfullee bakeevne som gir problemene. Har dere erfaring med bruk av vårt sunneste kornslag, bygg, og tips om hvordan øke bruken av det med godt resultat?
Bakeren:
Hei! Det er nok byggen din ja - og volumkravet du selv setter på når du putter brødene i ovnen. Dersom du bløtlegger byggen nattenover før du skal bake - samt knar deigen godt (den behøver ikke være hard..) så får du utviklet gluten i det fine melet og brødene vil henge sammen likevel.