Kunde:
Først vil jeg bare si at den bollen jeg spiste hos dere forrige uke var den beste bollen jeg noen gang har spist! Så over til spørsmålet: Jeg har et bakeproblem når det gjelder pizzabaking. Nå har jeg prøvd mange forskjellige oppskrifter på pizzabunn. Både med mye gjær og lite gjær, lang hevetid og kort hevetid, grov bunn og fin bunn, ferdigblanding fra butikken og hjemmelaget. Det ser bra ut helt til jeg begynner å steke. Etter stekingen sitter jeg igjen med en bunn som ligner(og smaker) som en papplate!! Den pizzaen er da heller ikke spesielt god. Er det noe jeg gjør feil? Eller kan det være noen annen forklaring på dette? Har du noen supergode tips til hvordan jeg kan få til god pizza hjemme? Er litt lei av frosenpizza nå... På forhånd tusen takk :)
Bakeren:
For det første er skal du aldri bake pizza i varmluftsovn. Bruk stille varme. Lage en bløt deig. Bruk olivenolje. Ha gjerne i noe grovt mel / havregryn / byggmel. Da skal det bli bra - ikke stek på for lav varme - en ekte pizza-ovn holder over 250 grader hele veien :)