Kunde:
Hei! Store, veldig grove og saftige brød - hvordan få til dette? Har prøvd oss litt fram med ulike typer melblandinger, forskjellige steketemperaturer og tid, men ender gjerne opp med ganske lave, litt tørre brød som ikke henger så godt sammen. Har du noen tips? Takk!
Bakeren:
Hei! Veldig grove brød blir ikke store og luftige. Fiber og fuktighet motvirker luftighet og volum. Industrien tilsetter ekstra gluten for å få selv grove deige luftige :) Saftighet og volum får du forøvrig med ikke for varm deig, lange hevetider og ved å sette brød rett inn i varn ovn. Skru så ned temperaturen for at brdene ikke skal bli svidd før de er gjennomstekt. Et grovt brød trenger 40-50 minutter i form på ca 200 grader for å bli bra- og ikke tørt. Generelt er tørre smulete brød et resultat av for hard deig (fiberet i grove deiger fortsetter å suge vann i deigen - etter at den er blandet...