Kunde:
Hei! Sliter med at brødene blir flate. Bruker en oppskrift med 2 dl helkorn, 5 dl sammalt grov hvete (bløtes 10 mn i 3 dl kokende vann), ca 8 dl hvetemel, 2dl solsikkefrø, 3 dl kaldt vann, 25gr smør, 50 gr gjær, tsk salt. Problemet er vel sikkert at jeg ikke vet hva en passe fast deig er slik det står i oppskriften. Hever ca 1 time første gang, og 45min til 1 time etter at jeg har formet brødene før steking. Steker på ca 220, steinplate, varmluft. Noen forslag? Holder dere f.eks kurs i brødbaking? :-)
Bakeren:
Hei! Du må ha en deig som holder kald grøt-konsistens. Ikke la den heve for lenge - når deigen ikke vokser lenger,- skal den i ovnen. Ved bruk av varmluft er det viktig at ovnen er godt forvarmet - slik at det er rikelig varme i ovnen til å steke brødet ferdig. Angående bakekurs er det beste om du melder opp som BakeKompis og liker oss på Facebook for å holde deg oppdatert om hva vi finner på.