Kunde:
Hei! Eg er ute etter kunnskap om baking ved med minimalt med gjær og kva som er den optimale hevingstid. Eg veit det er bra med lang hevingstid, men den kan bli for lang. Kvar finn eg fakta om dette på norsk, engelsk eller tysk? Takksam for svar.
Bakeren:
Hei! Mel (særlig økologisk) og vann vil normalt heve etter 4-6 timer,- ved 28-30 grader temperatur på deigen, og ikke for hard konsistens. Variasjoner over dette temaet, med harde/kalde/varme/bløte osv deiger gir forskjellige smaksopplevelser - og forskjellige hevetider. Av litteratur på dette området har jeg ikke sett så mye - stort sett er det honning salt brød som gir best respons på nettet om du skal finne hva andre har skrevet. Honningen og saltet kan godt sløyfes - det gir helt andre smaker :) Generelt betyr inneklima, ovn og tålmodighet og råvarenes opphav mest når du baker uten gjær. Lykke til!