Kunde:
Hei, Ifm langtidsheving har jeg noen spm...
1.Hva anbefaler du av fersk gjær eller tørrgjær (bruker lite gjær)
2.Hvor mye veske kontra mel vil du anbefale på 3 grove formbrød?
3.Er det for lenge å heve grunndeigen ca 10-11 timer over natta?
4.Har lest her at malt i deigen kan gi en bedre skorpe på brødet. Hvor mye malt ca på 3 brød og skal det haes i grunndeigen eller senere (tilsettes dagen etter sammen med hvetemel,linfrø som har ligget i vann over natta + litt varmt vann og salt).?
Bakeren:
Hei!
1. Fersk gjær er raskere i gang - men det er samme soppen i tørrgjær - da tar det bare litt lenger tid før det blir fart i gjæren.
2. 35-40% av deigen bør være vann - kommer an på hvor mye av deigen som har ligget natten over og svellet. Jo lenge rliggetid - jo mer vann...
3. 10-12 timer er nydelig det - men du må være sikker på at du ikke har for mye gjær - eller for varmt vann (kalt vann fra springen erofte rikelig varmt for langtidsheving..
4. Byggmalt tilsatt i siste elting før du former brød gir både farge og smak på skorpen ja. Om du har en gammel deig - så kan du redde den med å tilsette malt. Da får gjæren noe å leve av.