Kunde:
Hei, Ang. bake brød over natta: Ser at dere anbefaler kaldt vann. Betyr det at deigen ikke trenger varm væske i det hele tatt..? Og hvis man skal bruke linfrø, solsikkekjerner o.l.: skal de i deigen på dag 1 eller neste dag? Andre tips for å lykkes med en sånn todelt baking?
Bakeren:
Hei! Det er mulig å bake uten påslag med varmere vann neste dag - men da har det en tendens til å ta laaang tid å heve brødene, og det blir ofte grove litt kompakte produkter. Dersom du tilsetter varmere væske før oppslag og heving før steking - kan du tilsette mer fint mel og få et litt luftigere produkt. Om du velger å tilsette nøtter, frø, frukt og grønnsaker tidlig eller seint i prosessen kommer an på hva du vil oppnå. Du må la linfrø følge med lengst mulig (kanskje til og med knuse dem) for at de skal ha noen ernæringsmessig effekt. Solsikkefrø gjør seg ofte best tilsatt rett før - ettersom de ellersk kan gå i oppløsning - osv: et er bare å forsøke seg frem.