Kunde:
Rett på sak: Noen ganger hever ikke deigen seg i det hele tatt!! (baker med Grovbakstmel, Olje, Salt, KruskaKli og Hvetekim.) Har omtrent 40 grader i vannet. (7 dl til deigen) Bruker 1 pk. tørrgjær. Passer på og ikke ha gjennomtrekk inne,og den hever i plastbolle med lokk. Og håndkle rundt(!) - Men alstå - noen ganger er full fart og alt ok - og andre ganger helt dødt. Noen tips?
Bakeren:
Hei! Kort fortalt: husk å blande tørrgjæren GODT ut i melet før du tilsetter vann. Reduser på vanntemperaturen til 37 grader - da er du helt sikker på at du ikke dreper noe av gjæren. Liggetid 40-60 minutter - ev. med 1-2 sammenknainger. Da blir det mer futt i gjæren. Tørrgjæren er sovende når du putter den i deigen - og trenger nok ofte både luft og omtanke for å komme igang :)