Kunde:
Hallo. Jeg har påtatt meg en stor oppgave. Skal bevise overfor min samboer at jeg klarer å bake brød..(som ser ut og smaker som brød også..) Da kom jeg over denne siden og har lest litt gjennom en del spm og svar. Jeg har nå satt en såkalt grunndeig,med litt havregryn og annet grovt mel som jeg blandet med vann og kefir og litt honning + olje. Dette er nå en kald og ganske så bløt blanding som jeg tenkte å la stå over natten. Så hva anbefaler du meg å gjøre nå...spørs om jeg får svar i tide, men da vet jeg det til neste gang evt. Tenkte å tilsette en halv pakke hvetemel i morgen, men ut fra det lille jeg vet om gjær,må man ikke tilsette no varm el lunken veske for at deigen skal heves..? Leste et sted her at man ikke trengte tilsettenoe som helst dagen etter, men ser da ikke hvordan deigen kan heve seg..?? Veldig takknemlig for hurtig svar.
Bakeren:
Hei! Du bør tilsette salt og litt hvetemel samme dag som utbaking ja - og heve på en lun plass - gjerne med plast / lokk / klede over. Da tar det den tiden det tar å heve det (fra 30 minutter til flere timer - kommer an på hvor lenge fordeigen har stått, hvor my egjør du hadde i - og hvor varm deigvæske du hadde til å begynne med.