Kunde:
Hei! Jeg har spist dansk rugbrød fra Godt Brød i flere år - det er nydelig! Er det trygt for gravide å spise dansk rugbrød fra Godt Brød? Er det større fare for innhold av bakterier når brødet lages på en slik måte rugbrødet gjør? Rugbrødet deres er mer deigete/seigt enn rugbrød kjøpt f.eks på Rema 1000, betyr dette at brødet er dårligere stekt, og dermed også større fare for bakterier? Kan brødet inneholdet toksoplasmose eller listeria? Jeg har en gang opplevd at brødet smakte dårlig, det var helt uspiselig. Gikk da til butikken som forklarte at dette skyldtes noe med kornet som av og til skjedde - hva var dette og kan dette være farlig når man er gravid? Håper på svar på alle mine spørsmål! På forhånd takk.
Bakeren:
Hei! Rug som vi har i vår produksjon er garantert fritt for meldrøye - og derfor helt trygt å spise. Ettersom kjernetemperaturen er over 87 grader på et ferdig nystekt dansk rug - er det ikke farlig å spise for noen. (med mindre de har allergi eller intoleranse for rug da..). Vi lager danskrug kun av mel og vann - ikke noe bakefett eller ekstra gluten - da blir det litt klissete den første dagen. Dersom det er klissete og kleimet etter 2-3 dager er det feil -og du bør gå tilbake og reklamere på brødet! Dersom det ikke smaker som det skal er det også duket for reklamasjon. Med en gang! Siden vi holder vår egen surdeig - kan det oppstå problemer med denne - og vi kan få dårlig surdeig. Da blir det feil lukt og smak. Det blir da ikke den friske syrlige lukten og smaken på brødet - men emmen søt / råtten lukt. Normalt skal dette fanges opp FØR brødet blir solgt... Jeg har aldri hørt om listeria eller tokoplasmose infeksjon i brød.