Kunde:
Hei, jeg baker brød med ingredienser ca 15% sammalt grov rug, 15% sammalt fin rug, 15% sammalt grov hvete, 15% sammalt fin hvete og 40% siktet hvete. 1 pk tørrgjær til 3 store brød, litt olje, salt og vann. Steker ca 45 min ved 200 grader. Problemet er at brødene blir veldig kompakte - lite luftige. Veldig gode første halvtimen etter at de er ferdig.... Dagen etter er brødene ikke gode. Rene kvælestoffet i følge nærmeste familie. Setter ofte til heving over natta i kjelleren, ca 10 grader. Men ganske likt resultat ved heving i romtemp 1-2 timer. Noen tips?
Bakeren:
Hei! Begynn med å blande alle de grove ingrediensene md halv gjærmengden dagen før. Alt vannet. Så tilsetter du resten av gjæren og så mye av melet som du mener trengs dagen etter - sannsynligvis blir det mindre mel inn i deigen nå enn før. Da blir deigen kanskje også med glatt og smidig. Elt masse og sørg for å ikke bake ut med for hard deig!