Kunde:
Jeg har lyst til å lage italienske pizza. Jeg har funnet meg en stor flat stein, som jeg har tenkt å plassere i ovnen for å få en tynn sprø bunn. Er det riktig at deig til italiensk pizza skal heve lenge, ved lav temperatur, og inneholde lite gjær?? Stemmer det at durumhvete er å foretrekke framfor hvetemel. Har du noen gode råd å komme med?
Bakeren:
Hei! Hvor tynn bunnen blir er det du som baker som avgjør ;) - men en steinhelle i ovnen gjør noe med selve steken ja. Det er viktig at du forvarmer ikke bare ovnen, men også steinen. Det vil si at du må ha på ovnen minst en time før du skal steke pizza. Dersom du lager deigen med 1/3 av gjærmengden og lager en kald deig i stede for varm deig - og lar den stå natten over (eller hele dagen) så blir det mer smakfult ja. Det tar tid å lage god mat! Durumhvete gir en annen smak enn vanlig hvetemel,- men det viktigste er tiden. Forsøk deg frem med 30% durumhvete, litt grov spelt (20%) og resten hvetemel.