Kunde:
Hei. Sliter med å lage fine brød. Har en oppskrift som jeg har brukt de siste gangene som blir fin annenhver gang. Det er en ganske fin deig med litt 1 kg hvetemel, 100 g sammalt rug, 100g havregryn og noen poteter. Deigen er ganske bløt når jeg setter den til heving. Den ser veldig fin ut når den er ferdig hevet og etterhevet, men den kan bli litt tørr. Har så lyst til å få til et skikkelig godt brød. Kan du gi meg oppskrift på et lignende brød med fremgangsmåte steg for steg?
Bakeren:
Hei! Det ser ut som om du har en fin oppskrift - men du må nok eksperimentere litt med vannmengder og steking kan det høres ut som. Vær nøye med å gjøre det samme på alle områder unntatt ett - så ser du hvordan den ene endringen påvirker resultatet.Om brødet blir tørt kan det hende du hever det for mye - og/eller at det steker for lenge på for lav temperatur. Om du bruker 1 kg siktet hvete til 200 gr grovt og litt potet - kan det høres ut som om du baker på for lav temperatur.