Kunde:
Hei, jeg liker å bake selv men synes det er vanskelig å finne en oppskrift på sundt, godt og grovt brød som ikke bare blir en hard tung stein. Jeg baker lette gode loff og boller og annen gjærbakst, - men når det gjelder korn og grovt mel er det ikke noe suksess. Jeg synes Graham-brødet dere har er veldig godt og har den konsistensen jeg gjerne skulle hatt. Finnes det en oppskrift på den eller noe lignende?
Bakeren:
Hei! Oppskriften er 25% av det ferdige produktet. Metoden er 40% og resten er steiking :) Når du vil lage grove gode brød - må du bruke mer tid (liggetid og svelletid på 8-12 timer,- kalt vann! Gjerne skolde hele korn og flak). Du må holde en løs og grøtaktig konsistens helt til siste innblanding av siktet hvete (hvis du skal ha det i det hele tatt) og elte nok. Dvs elte 3-6 minutter slik at deigen blir smidig og slipper bollen / benken.