Kunde:
Hei! Som travel student har jeg gått til innkjøp av en brødbakemaskin. Vanligvis blander jeg sammen ingrediensene selv, men for noen uker siden kjøpte jeg en ferdigblandet 1-2-3-pose Dansk Rugbrød fra Møllerens. Etter et vellykket brød har jeg siden prøvd å sette sammen oppskriften selv, men uten hell. Som jeg har forstått det trenger man egentlig surdeig til rugbrød, men siden jeg kun måtte tilsette vann og gjær til posens innhold lurer jeg på om det er mulig å lage dansk rugbrød uten surdeig, eller om du eventuelt har noen tips til en oppskrift uten surdeig som kan ligne på smaken. På forhånd takk for svar!
Bakeren:
Hei! Møllerens produkter kjenner jeg (naturig nok) lite til ;) - men surdeig er det nok i den posen ja - bare at det er en god gammel frysetørket sort - som du bare smaker når du baker den i brødbakemaskin... Dansk rugbrød lager du med din egen økologiske sammalte rugsurdeig - og setter deigen når du går på UNiversitetet om morgene (eller kvelden før) og baker ut når du kommer hjem. Dansk rugbrød er holdbart - og da er det bare viktig å bake nytt FØR du går tom - eller stikke innom Godt Brød...