Kunde:
Hei! Ønsker å bake brød til min 7 mnd gamle baby. Har du noen anbefalinger på kornsorter? Går det fint å kutte ut alt salt i brødet? Er det mer gluten i hvete enn i spelt?
Bakeren:
Hei! Til 7 mnd gamle barn anbefaler jeg fortsatt grøt. Hirse. Havre. Legg i bløt natten over og kok i vei. Spedbarn trenger ikke salt. Minimalt. Vi voksne har spist mat med mye salt i mange år - så vår tunge er litt ødelagt til å vurdere slikt. Dessuten kan salt hemme barnet i sin ferdigvoksing i så ung alder. Spelt inneholder mer gluten enn hvete - men en annen oppbygging gjør gluten i spelt lettere fordøyelig for mennesketarmen - og derfor også bedre egnet for småfolk. Selv brukte jeg helst hirse, ris og etterhvert havre til små-folket. Spelt, rug, bygg og hvete kommer først etter fylte 1 år - med mindre du virkelig har en storspiser i familien da. Kosten må tilpasses utvikling, kroppsvekt /behov og aktivitetsnivå. Dette er individuelt :) Glem ikke at grønnsaker og frukt sammen med korn er GULL ;)