Kunde:
Hei baker mester baker'n Jeg har fått en jobb der jeg baker Brød , men noen ganger saa går det ikke så bra med hevingen. Når jeg baker brød hjemme får jeg det til ganske bra, men når jeg er på jobb blir brødene litt små, det gjelder ikke alle brødene, ikke de som har ekstra godiser i som tomater, oliven og frukt, men det fine og det grove brødet. Og har du noen tips om rundstykker, de blir også litt små og flate. Det gjør meg litt trist når jeg følger oppskriftene jeg har fått, også blir ikke bødene skikkelig flotte.
På forhånd takk
Bakeren:
Hei! Flott at du får bake på jobben da :) Det kan høres ut som om du baker i ganske forskjellig inneklima - temperatur, luftfuktighet (trehus / murhus osv) Skaff deg et steketermometer og mål temepraturen på vann/mel hjemme og på jobben - kanskje det er kaldere på jobben? Sjekk også romtemperaturen der du jobber mot den du har hjemme. Det bør være likest mulig. Når det gjelder rundstykker er det enda viktigere å ikke ha for kald deig og for kalt i rommet - deigemnene er så små at det skal lite til før deigen blir kald. Det bør være ca 24-26 grader i luften der du baker - uten trekk. Og mellom 26 og 28 grader i deigen.