Kunde:
Vi er to venninner som har en del spm angående baking av boller.
- Spiller det noen rolle i hvilken rekkefølge man blander ingrediensene? Vi har brukt å blande fersk gjær, sukker og salt først, som blir til en flytende røre. Deretter smelter vi smør og blander med melk som vi blander sammen med gjærblandingen, og tilsetter tilslutt kardemomme og melet. Er dette en god måte å gjør det på?
- Hva er best --> å pensle med bare sammenpisket egg, eller med egg og melk sammenpisket?
- Hva er lurt å gjøre når man skal bake bollene på fredag, men ikke servere før søndag? Fryse de ned og tines i posen eller i ovnen?
- Skal de være helt kalde før de puttes i pose og ned i fryseren?
- Skal det være egg i denne bolle-deigen? Evt hvorfor/hvorfor ikke?
- Hva anbefaler du angående steketiden? Grader og hvor lenge ca?
Bakeren:
Hei! Bland det tørre og det fuktige Hver for seg - ev. kan sukker blandes med gjær / væske. Slat bør ikke blandes direkte emd gjæren. Pensling er et eget fag :) sammenvispede egg er det vi ruker på våre rosinboller. Boller som skal fryses stekes lett (så vidt ferdige) og så fryses og tines i ovnen. Egg i bolledeigen blir noe annet- da beveger man seg over i fransk søt gjærbakst - ikke boller. Steketid er svært avhengig av ovnstype. Vær systematisk i bruke de første gangene - men 200-220 grader i 6-10 minutter pleier være et ca-område å begynne å lete etter den perfeket steken etter :)