Kunde:
Hei! På grunn av allergi skal jeg ikke spise gjær, sukker, rugprodukter eller surdeigsbrød. For meg blir hverdagen svært vanskelig, da jeg elsker brød - særs de grove fulle av frø! :) Mitt spm blir dermed, kan du gi meg en oppskrift og fremgangsmåte på et brød/rundstykker med frø jeg kan bake? Jeg skal også være forsiktig med hvetemel, er speltmel okei da - til all bakst? Håper på positivt svar :))
Bakeren:
Hei! Svaret er bakepulver. Da må du huske på å holde deigen litt bløtere enn vanlig - husk at sammalt mel og frø suger vann. Det er ikke nødvendig med liggetid for hevingen - bare bland alt sammen og øs det i form - litt stiv kakerøre-konsistens er OK. Stekes på 220 grader til det er ferdig (bruk steketermometer for å måle kjernetemperaturen; når den er over 87 grader er brødet ferdig..) Spelt, emmer og enkorn kan du nok bruke - sammen med bygg og havre. Forsøk deg frem med ett og ett salg du - så er du sikker på hva du gjør og registrerer hva som skjer (eller ikke skjer ;)