Kunde:
Hei du. Kan ikke så mye om baking..men lurer på en ting.. Jeg skal helst ikke spise verken hvete eller rug..eller sukker..og da gjenstår d ikke så mye brød-mat.. Har du noen tips..? Det er en type diett jeg prøver pga av reumatoid atritt..som er ganske kjipt å få i en alder av 29..:( Men verdt å prøve ut dietten..men vanskelig å finne brød-mat å spise.
Bakeren:
Hei! Spørsmålet er om du kan spise spelt. Om så er det bare å bake vanlig husmorbrød med spelt i stede for hvetemel - og dropp sukkeret. På Godt Brød baker vi alle brød uten sukker og melk. Det blir godt selvom :) Om du ikke tåler spelt - må du bake av ris, hirse, bygg, havre og ev. mais. Da blir det nok rimelig tunge saker. Bland en tjukk grøt og hell i form - om du kan bruke gjær - må du ha oppi litt byggmalt el.l. slik at det blir fart i gjæren. Så er det bare å la det heve og steke på lav varme (180-200grader) i 1-1,5 timer. Om du steker under lokk blir det ikke så hard skorpe og brødet blir saftigere. Bruk omtrent like deler havre, mais og ris, litt mindre bygg. Husk salt! Lykke til.