Kunde:
Jeg tåler ikke gluten, hvete, melk og sukker, ikke gjær heller. Så nå prøver jeg ut baking med bakepulver og alternative mel-sorter; quinoa-mel, amaranth-mel, samt bokhvete og ris-mel. Jeg har da prøvd å blande alle disse mel-sortene sammen og lage scones med egg og bakepulver og vann. Og tilsette litt sesamfrø og solsikkekjerner. Men scones'ene hever ikke så mye under steketiden, og jeg lurer på om alle disse melsortene egentlig egner seg til å blandes sammen? skal deigen forheve\heve før de settes i ovnen når man bruker bakepulver og egg? Er det noen av de nevnte melsortene som trenger lang hevetid? hvordan skal konsistensen på deigen være? har du noen tips og eventuelt forslag til oppskrifter?
Bakeren:
Skal du forske på nye meltyper - bruk ett og ett slag av gangen og blan sammen to og to etterpå. Konsistensen på bakepulverhevede masser bør være som grøt - ikke hardere,- heller bløtere.