Kunde:
Hei! Jeg har Candida symptomer, og vil prøve å unngå gjær. foretrekker spelt i baking generelt, sammen med soyamel og hvetekim. har bakt flotte brød hittil, men nå skal jeg altså prøve å kutte med gjæren. 1) hva tror du om scones på speltmel (sammalt/siktet)? noen tips til bakingen på egenhånd? 2) baker dere risbrødet på alle Godt Brød butikkene i Oslo? 3) hvilke evt andre brød vil du anbefale (fra deres sortiment, så klart) dersom det viser seg at jeg har candida?
Bakeren:
Hei! Scones på grovt mel / spelt er en fin ting - funker bra - bare husk å bruke mindre mel enn oppskriften sier om du ikke finner oppskrift på grove scones. Kli og fiber suger mer vann i deiger med grovt mel. Risbrød er p.t. ikke std. på våre bakeverksteder - men du kan avtale med bakerne - så lager de til deg :) Antar at du kan spise både dansk rug, speltbrød (bakeferment eller surdeig) og firkronsbrød om du skulle ende opp med candida-diagnose.