Kaffe ligger kanskje ikke øverst i pannebrasken når du tenker på Godt Brød? Men er du glad i god kaffe er antakelig Godt Brød et av de beste stedene i nabolaget.
”Det er viktig at smaken og aromaen i kaffebønnene ikke forringes på vei fra pose til kopp. Vi maler alltid kaffebønnene rett før vi trakter ny filterkaffe, akkurat som vi gjør med espressobønnene når vi lager cortado og cappuccino”, forteller barista Benedikte Aronsen engasjert.
Benedikte er barista hos Godt Brød. En ekte kaffeelsker. For henne er den svarte drikken lidenskap. ”Akkurat nå bruker vi Tade, nydelig økologisk Arabica-kaffe fra Etiopia, smiler den blide kaffeambassadøren. ”Både espressobønnene og kaffebønnene er fra denne gården, som ligger i et av Etiopias beste kaffedistrikt. Eieren og produsenten, Tesfaye Bekele Degaga, er veldig opptatt av miljøet og hvordan naturen påvirker dyrkingen av kaffebønnene. Han er også opptatt av å ta vare på jordsmonn og tresorter i kaffeområdene, noe som er veldig viktig. Tade sin kaffe er sporbar helt tilbake til dyrkingen.”
”Kaffen får vi fra Solberg & Hansen, som gjennom nøye utvelgelse, prøvebrenning og prøvesmaking har funnet riktig brenningsprofil til kaffebønnene fra Tade. God kaffe er en kunst,” avslutter hun.
Fikk du lyst på en oppriktig god sitt-ned eller ta-med-kaffe? Stikk innom. Bakekompiser får hver syvende kopp gratis, og i tillegg gratis påfyll på filterkaffe. Drikk kaffe med god samvittighet!